میزان مطالعه این مطلب

در رابطه با این مطلب

کاربرد فویل آلومینیومی | موارد استفاده از فویل های آلمینیومی

کاربرد فویل آلومینیومی | موارد استفاده از فویل های آلمینیومی و مصارف آن،خواص فویل آلومینیوم

فویل آلومینیومی یک وسیله همه کاره و موثر است که در بسیاری از کارها (به ویژه برای بسته بندی و محصولات فنی) کاربرد دارد.

احتمالاً تا به حال متوجه شده اید که چرا آلومینیوم برای ساخت فویل ها و بسته بندی ها انتخاب می شود و چرا این اقلام بسیار محبوب هستند. خواص منحصر به فرد مواد آنها مانند حفظ گرما، رسانایی، مقاومت در برابر دما، دوام و غیره، کاربردهای متنوعی را برای آنها فراهم می‌کند.اما در ادامه می‌خواهیم شمارو با کاربرد فویل آلومینیومی در مصارف خاص آشنا کنیم. با ما همراه باشید.




کاربرد فویل آلمینیومی و مصارف آن

فویل های آلومینیومی سبک وزن، انعطاف پذیر و به راحتی قابل بازیافت هستند. علاوه بر این، عطر غذا را حفظ می کند و بهداشتی و غیر سمی هستند.

این فویل ها، ماده غذایی را در برابر نور، اشعه ماوراء بنفش، روغن ها و چربی ها، بخار آب، اکسیژن و میکروب ها محافظت می کند و در عین حال طراوت غذا را برای مدت طولانی حفظ می کند. علاوه بر این، وزن سبک آلومینیوم حمل و نقل آن را بسیار آسان کرده است. اما اول از همه باید بدانیم این فویل ها از چه چیزی و چگونه ساخته می‌شوند.


فویل های آلومینیومی چیست؟

این فویل های نازک از آلیاژ آلومینیوم، سیلیکون، آهن و روی ساخته شده اند. فرآیند تولید این فویل ها با ذوب 98.5 درصد آلومینیوم خالص همراه با سیلیکون، آهن و روی (که 1.5 درصد باقی مانده را تشکیل می دهد) شروع می شود. سپس این مخلوط به شمش تبدیل می‌شود، تحت عملیات حرارتی قرار می‌گیرد و به ورقه‌های نازک فلزی که بیشتر به عنوان فویل شناخته شده، تبدیل می‌شود.

فویل های آلومینیومی چیست؟

فویل های آلومینیومی در آلیاژهای مختلف

فویل های آلومینیومی در آلیاژهای مختلف موجود هستند. فویل آلومینیوم با آلیاژ و حالت مواد مشخص می شود .آلومینیوم خالص (یعنی 100٪) در بازار وجود ندارد، اما سایر فلزات و نیمه فلزات در یک آلیاژ به آلومینیوم متصل می شوند. اینها عمدتاً کروم، مس، آهن، منیزیم، منگنز، سیلیکون، تیتانیوم و روی هستند.

این عناصر اغلب فقط در کسری از یک درصد اضافه می شوند، اما می توانند به شدت بر خواص آلومینیوم تأثیر بگذارند. به همین دلیل، آلیاژهای مختلف برای کاربردهای مختلف استفاده می شوند. آلیاژها با نمادهای مختلفی ارائه می شوند.

آلیاژها فقط از نظر قیمت تفاوت چندانی ندارند، اما برخی از آلیاژها کمتر از بقیه تولید می شوند، بنابراین دستیابی به چنین آلیاژهای آلومینیومی دشوارتر است، به خصوص زمانی که مقدار کمی مورد نیاز باشد.

فویل های آلومینیومی در آلیاژهای مختلف

ابعاد فویل آلومینیومی و رول

هنگام خرید فویل و نوار آلومینیومی، ضخامت و عرض فویل باید مطابق با کاربرد فویل آلومینیومی برای مصرفی که مورد نظر شماست، مشخص شود. ضخامت فویل های آلومینیومی بر حسب میکرومتر مشخص می شود. از واحد میلی متر برای نوارهای آلومینیومی ضخیم تر استفاده می شود. عرض به طور کلی بر حسب میلی متر بیان می شود، اما سانتی متر یا متر نیز رایج است.


کاربرد های مختلف فویل آلومینیومی

به طور کلی آلومینیوم چه در ظروف یکبار مصرف آلومینیومی و چه در فویل آلومینیومی کاربرد های بسیاری دارد از استفاده در خانه برای بسته بندی مواد غذایی، در پزشکی برای بسته بندی دارویی، در ارایشگاه ها برای انواع رنگ و مش ها تا استفاده در دستگاه های الکتریکی و ایمنی. از فویل آلومینیوم در تزئینات نیز استفاده می شود. در صنایع مختلف از جمله صنایع بسته بندی، ساخت و ساز و داروسازی نیز کاربرد دارد.

اما اگر میخواهید دقیق تر درباره کاربرد های این فویل های آلومینیومی بدونید با ما همراه باشید.


استفاده از فویل آلومینیوم در خانه

اولین کاربرد فویل آلومینیومی، استفاده از آن تحت عنوان فویل های آلومینیومی خانگی به منظور استفاده گسترده در پخت و پز، انجماد، تازه نگه داشتن و سایر صنایع می باشد.

در یخچال یا فریزر، فویل آلومینیومی را مستقیماً روی غذا بپیچید تا از تغییر شکل آن جلوگیری کنید، از دست دادن آب در ماهی، سبزیجات، میوه ها و ظروف را محدود کنید و از نشت طعم یا مخلوط شدن آن جلوگیری کنید.

مشخصات معمول فویل آلومینیومی خانگی 0.007-0.05 میلی متر است.

استفاده از فویل آلومینیوم در خانه

فویل آلومینیومی در آرایشگاه

دومین کاربرد فویل آلومینیومی، استفاده از آن برای رنگ کردن مو است. فویل رنگ مو انواع مختلفی دارد که با توجه به نوع استفاده و متد رنگ‌کردن مورد استفاده قرار می‌گیرند. انواع مختلف فویل مخصوص ارایشگاه شامل فویل‌ طبیعی، فویل‌ متالیک، و فویل‌ خمیری می‌باشد.

فویل آلومینیومی در آرایشگاه

فویل آلومینیوم در پزشکی

سومین کاربرد فویل آلومینیومی،فویل آلومینیومی برای بسته بندی داروها است زیرا غیر سمی، مقاوم در برابر خوردگی، غیرقابل نفوذ، مقاوم در برابر حرارت، ضد رطوبت، نورگیر و … است و بیشتر برای بسته بندی کپسول های دارویی، قرص ها و … استفاده می شود.

کارخانه های تولید فویل آلومینیوم دارویی دارای معیارهای نسبتاً سختگیرانه ای برای محیط تولید هستند.

دو نوع حالت آلیاژ در فویل های آلومینیومی دارویی رایج در بازار وجود دارد. اولی O است. پس از مهر زنی سرد شده و برای بسته بندی دارویی گران قیمت استفاده می شود. دومی H18 است. پس از پوشش، برای فویل آلومینیوم دارویی PTP استفاده می شود.

ضخامت رایج 0.006-0.08 میلی متر است.

فویل آلومینیوم در پزشکی

استفاده از فویل آلومینیوم در باتری

چهارمین کاربرد فویل آلومینیومی، فویل آلومینیومی مخصوص باتری یکی از مواد پایه و اولیه برای باتری های لیتیومی است. به طور کلی، فویل آلومینیوم نورد شده به عنوان جمع کننده الکترود مثبت در تجارت باتری لیتیوم استفاده می شود.

مشخصات معمول فویل آلومینیومی باتری 0.009-0.1 میلی متر است.

استفاده از فویل آلومینیوم در باتری

استفاده از فویل آلومینیوم در کولر گازی

چهارمین کاربرد فویل آلومینیومی، استفاده از فویل آلومینیومی مخصوص کولر گازی است که برای ساخت پره های مبدل حرارتی برای کولر گازی استفاده می شود. در ابتدا فویل آلومینیومی کولر گازی ساده بود. برای بهبود خواص سطحی فویل ساده، قبل از تشکیل یک سطح آبدوست، آن را با یک پوشش معدنی ضد خوردگی و یک پوشش آلی آبدوست می پوشانند.

استفاده از فویل آلومینیوم در کولر گازی

فویل آلومینیوم لانه زنبوری

پنجمین کاربرد فویل آلومینیومی، فویل آلومینیوم لانه زنبوری است که دارای مزایایی مثل وزن سبک و استحکام بالا است و به طور گسترده در دکوراسیون دیوارهای بیرونی ساختمان های بلند استفاده می شود. لایه میانی فویل آلومینیومی لانه زنبوری حاوی مقدار زیادی هوا است که می تواند ضد صدا، عایق حرارت، ضد آب، ضد رطوبت، حافظ حرارت و بدون انتشار گاز مضر باشد.

ضخامت معمول فویل آلومینیوم لانه زنبوری 0.035-0.08 میلی متر است.

فویل آلومینیوم لانه زنبوری

فویل آلومینیومی (ظروف)

ششمین کاربرد فویل آلومینیومی، ظروف غذا در رستوران‌های فست فود، هتل‌های گران‌قیمت، ظروف هواپیما و غیره می‌باشد.

ویژگی هایی از جمله زیبایی شناسی، سهولت استفاده، ایمنی و بهداشت و همچنین بدون آلودگی و بو بودن، میزان استفاده از این ظروف را چندین برابر کرده است.

ضخامت رایج فویل های آلومینیومی ظروف 0.01-0.2 میلی متر می‌باشد.

فویل آلومینیومی (ظروف)

استفاده از آلومینیوم در کابل

هفتمین کاربرد فویل آلومینیومی، فویل آلومینیومی کابلی یک فویل کامپوزیت آلومینیوم-پلاستیک است که از همین مواد ساخته شده است که با استفاده از خاصیت هوابندی و محافظ فویل آلومینیومی از یک یا هر دو طرف با فیلم پلاستیکی روکش شده است.

فویل کابل باید دارای حداقل روغن روی سطح، بدون سوراخ و کیفیت مکانیکی خوب باشد، اما باید فوق العاده طولانی باشد.

ضخامت رایج فویل آلومینیومی کابل 0.007-0.2 میلی متر است.

استفاده از آلومینیوم در کابل

خواص فویل آلومینیوم و کاربرد آن

همانطور که در موارد زیر می بینید، کسب و کارهای بی شماری وجود دارند که از فویل آلومینیومی در کارهای خود در سراسر زنجیره تامین استفاده می کنند.


حفظ دما

آلومینیوم با وجود اینکه به دلیل داشتن سه الکترون، رسانای عالی الکتریسیته است، اما به دلیل چگالی بسیار کم، این فویل ها به عایق خوبی برای گرما تبدیل می شوند. این خاصیت به آنها اجازه می دهد تا گرمای هر آیتم بسته بندی شده در داخل خود را حفظ کنند. از این ویژگی هنگام بسته بندی غذای گرم استفاده می شود.


مقاومت در برابر خوردگی

در حضور اکسیژن فرایند اکسیداسیون اتفاق می‌افتد. اکسید سطحی طبیعی روی آلومینیوم در حضور اکسیژن در جو به عنوان یک محافظ عمل می کند و فویل را تا حد زیادی در برابر خوردگی مقاوم می کند. همچنین آلومینیوم در تماس با موادی که محدوده PH ۴ تا 9 دارند، از نظر شیمیایی مقاوم است.


سازگاری با مواد غذایی و شیمیایی

غیر از واکنشی که با مواد با اسیدیته یا قلیایی بالا می‌دهد، در برابر اکثر ترکیبات رایج در محلول‌ها و مواد غذایی مقاوم است. این به معنی این است که در مورد بسته بندی اقلامی مانند مواد غذایی و مایعات، فویل با ماده واکنش نشان نمی دهد. این به حفظ طعم و کیفیت محصول نهایی کمک می کند.


شکل پذیری

در نهایت، شاید بزرگترین مزیت و ویژگی آلومینیوم انعطاف پذیری آن باشد. آلومینیوم بسیار چکش‌خوار بوده و می‌تواند بدون از دست دادن یکپارچگی یون های خود تغییر شکل دهد. اگرچه اکثر فلزات چکش خوار هستند، اما آلومینیوم ویژگی های دیگری دارد که آنها ندارند. می‌توانید فویل‌های آن‌ها را به شکل یک توپ کوچک مچاله کنید، و باز هم نمی‌شکند. این باعث می شود آنها برای بسته بندی وسایل در هر شکل و اندازه‌ای مناسب باشند.


سمی نبودن

آلومینیوم در بعضی از سبزیجات تازه وجود دارد و در مقادیر کم غیر سمی می‌باشد. این فلز در بدن انباشته نمی شود و به طور کلی با غذاها، داروها و لوازم آرایشی واکنش نشان نمی دهد. همه افراد در بدن خود مقدار کمی آلومینیوم دارند. آلومینیوم را می توان در خون، استخوان، مدفوع یا ادرار اندازه گیری کرد. اندازه گیری آلومینیوم ادرار و خون می تواند به شما بگوید که آیا در معرض مقادیر بیش از حد طبیعی آلومینیوم قرار گرفته اید یا خیر.


بهداشت

فویل های آلومینیومی طعم یا بوی مواد غذایی را تغییر نمی دهند و کاملا بی‌بو هستند. این مورد از جمله کاربرد فویل آلومینیومی است که منجر به استفاده گسترده آن در صنعت غذایی شده است.


وزن کم

آیا می دانید که آلومینیوم پنجمین فلز کم چگالی جدول تناوبی است؟ این به این معنی است که وزن آن بسیار سبک می‌باشد. این یکی از دلایلی است که قاب هواپیما از آلومینیوم ساخته شده است، زیرا نسبت وزن به سفتی بسیار بالا را فراهم می کند.


قابلیت بازیافت

آلومینیوم به راحتی بازیافت می شود. فویل آلومینیومی ساده را می توان به راحتی فشرده کرده و دوباره ذوب کرد. این فویل ها بیشتر با استفاده از آلومینیوم خالص ساخته می شوند و آنها را غیر خطرناک می کند. آنها همچنین محیط زیست را آلوده نمی کنند. علاوه بر این، بازیافت فویل آلومینیومی بسیار آسان و ارزان است. طبق مطالعات انجام شده، بازیافت فویل آلومینیومی تنها به حدود 6 درصد از کل انرژی مورد نیاز تولید فویل های جدید نیاز دارد.


قابلیت مغناطیسی و انعکاس

فویل یک فلز جامد بوده و هیچ نوری از خود عبور نمی دهد. همچنین مانعی کامل در برابر نور از جمله طیف UV است. این فویل های آلومینیومی حدودا 98٪ گرما و نور تابشی را منعکس می کنند. آلومینیوم به شکل قابل توجهی مغناطیسی است و بنابراین محافظ الکتریکی عالی می‌باشد.


خواص مکانیکی فویل آلومینیومی

مهمترین خواص (مکانیکی) فویل ها مقاومت کششی، استحکام و ازدیاد طول می باشد. این ویژگی ها هم برای فویل های تک لایه (مثلاً فویل های آلومینیومی خالص) و هم برای لمینت ها مهم هستند.


دیگر خواص

از دیگر خواص آلومینیوم میتوان به فراوانی زیاد(آلومینیوم به وفور وجود دارد و خطر تهی شدن جهان وجود ندارد)، پتانسیل تزئینی و مقرون به صرفه بودن اشاره کرد.

خواص فویل آلومینیوم و کاربرد آن

نکات استفاده از فویل آلومینیومی برای کارایی و پیشگیری

  1. از پخت و پز در دمای بالا خودداری کنید: از استفاده بیش از حد از فویل آلومینیومی هنگام کباب کردن یا پختن غذا خودداری کنید. این روش ها ممکن است انتقال آلومینیوم را به مواد غذایی را تسریع کنند.
  2. از ظروف غیر واکنشی استفاده کنید: از قرار دادن غذاهای اسیدی یا شور در فویل آلومینیومی خودداری کنید. برای جلوگیری از نشت آلومینیوم، از ظروف شیشه ای یا فولادی ضد زنگ استفاده کنید.
  3. از تماس طولانی مدت روی فویل اجتناب کنید: اگر می خواهید غذا را با فویل آلومینیومی پخته یا نگهداری کنید، تماس مستقیم را محدود کنید. قرار دادن کاغذ روغنی بین فویل و غذا در فر این امکان را فراهم می کند.
  4. از پخت و پز روی فویل آلومینیومی آسیب دیده خودداری کنید: قبل از استفاده از فویل آلومینیومی توجه کنید که فویل فاقد هرگونه پارگی، سوراخ یا آسیب های دیگر باشد، زیرا ممکن است آلومینیوم وارد غذا شود.
  5. از قرار دادن غذاهای اسیدی با فویل آلومینیومی خودداری کنید: گوجه‌فرنگی، مرکبات و ریواس و سبزیجات برگی شکل ممکن است با فویل فلزی واکنش نشان دهند و باعث مهاجرت فلزات شوند. بنابراین، آنها را نباید در فویل فلزی پیچیده یا پخته کنید.

به توجه به کاربرد فویل آلومینیومی در جاهای مختلف، آیا فویل آلومینیومی برای سلامتی ما خطرناک است؟

خیر، فویل آلومینیومی به خودی خود برای سلامتی ما خطرناک نیست. با این حال، برای احتیاط، محصولات بسیار اسیدی یا غذاهایی که حاوی نمک زیادی هستند، نباید در فویل آلومینیومی نگهداری یا کباب شوند. اسید یا نمک (به عنوان مثال سیب های بریده شده، غوره ها، پنیر فتا یا گوشت سوسیس) می تواند یون های آلومینیوم را از فویل آزاد کند و ممکن است به غذا منتقل شود.

دکتر اولریش نهرینگ، شیمیدان معتبر مواد غذایی می‌گوید: “اگر قوانین خاصی را رعایت کنید، استفاده از فویل آلومینیومی به عنوان ماده بسته بندی مواد غذایی کاملا بی خطر است.”


ویدئو کاربرد فویل آلومینیومی | موارد استفاده از فویل های آلمینیومی و مصارف آن،خواص فویل آلومینیوم


سوالات متداول در رابطه با کاربرد فویل آلومینیومی

از فویل آلومینیومی در کولر گازی چه استفاده‌ای میشود؟

فویل آلومینیومی مخصوص کولر گازی یک ماده تخصصی است که برای ساخت پره های مبدل حرارتی برای کولر گازی استفاده می شود. در ابتدا فویل آلومینیومی کولر گازی ساده بود. برای بهبود خواص سطحی فویل ساده، قبل از تشکیل یک فویل آبدوست، آن را با یک پوشش معدنی ضد خوردگی و یک پوشش آلی آبدوست می پوشانند.

آیا فویل های آلومینیومی قابل بازیافت هستند؟

آلومینیوم به راحتی بازیافت می شود. فویل آلومینیومی ساده را می توان به راحتی فشرده کرده و دوباره ذوب کرد. این فویل ها بیشتر با استفاده از آلومینیوم خالص ساخته می شوند و آنها را غیر خطرناک می کند. آنها همچنین محیط زیست را آلوده نمی کنند. علاوه بر این، بازیافت فویل آلومینیومی بسیار آسان و ارزان است. طبق مطالعات انجام شده، بازیافت فویل آلومینیومی تنها به حدود 6 درصد از کل انرژی مورد نیاز تولید فویل های جدید نیاز دارد.

از نکات مثبت وزن کم آلومینیوم چیست؟

ساخت قاب هواپیما از آلومینیوم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

پیمایش به بالا