میزان مطالعه این مطلب

در رابطه با این مطلب

0 تا 100 صادرات ظروف یکبار مصرف آلومینیومی

0 تا 100 صادرات ظروف یکبار مصرف آلومینیومی | مراحل + مدارک + مقاصد عالی + راهکار موفقیت

شاید شنیدید که در صادرات ظروف یکبار مصرف آلومینیومی در ایران یا در جهان سود خوبی داره!! اما آیا این موضوع صحت داره؟

  • دردسر های صادرات ظرف های آلومینیومی یکبار مصرف چیست؟
  • چه مدارکی می خواهد ؟
  • چه جوری سریع تر بتونیم در این زمینه رشد کنیم؟
  • بازار های هدف برای صادرات ظروف یکبار مصرف آلومینیومی کدام کشور ها هستند؟

بازار های هدف برای صادرات ظروف یکبار مصرف آلومینیومی کدام کشور ها هستند؟

این کالا عوامل مختلفی تاثیر دارند. از واردات مواد اولیه گرفته تا نوسان نرخ ارز و تحریم های بین المللی، البته نصف شمش آلومینیوم تولید شده صادر می‎شود و واردات را جبران می‌‎کند. یکی‎ از چالش های صنعت ظروف آلومینیومی و فویل آلومینیومی مصرف زیاد برق است البته ممکن است ارزان بودن قیمت برق در ایران از مزایای ما نسبت به رقبا در کشورهای دیگر باشد، اما اگر در آینده شاهد آزادسازی نرخ برق و حذف یارانه باشیم چالش بزرگتری خواهد بود.




مقدمه‌ای بر صادرات ظروف یکبار مصرف آلومینیومی

برای اینکه بتوانیم در حوزه صادرات ظروف یکبار مصرف آلومینیومی فعالیت موفقی داشته باشیم باید حتما به موارد خاصی دقت کنیم.

اولین مورد این است که باید فلز آلومینیوم را بشناسیم و با خواص آن آشنایی داشته باشیم. این مورد بسیار مهم است و در صادرات نقش مهمی دارد چون شما باید مزیت‎های آلومینیوم را بدانید تا بتوانید کاربردهای آن را در صنایع مختلف بشناسید.

در ادامه باید شناسایی کنید که هر کشور در کدام صنعت به آلومینیوم نیاز دارد. همچنین قصد داریم بررسی کنیم که چرا نیاز است این صادرات انجام شود و چه فایده‎ای دارد؟ در این مطلب به بررسی این موضوعات می‎پردازیم.


توضیح اهمیت و کاربرد ظروف یکبار مصرف آلومینیومی

فلز آلومینیوم بسیار سبک است و حمل و نقل آن راحت است. مقاومت آلومینیوم زیاد است و زود تغیرشکل نمی‌دهد. مقاومت در برابر خوردگی دارد چون لایه ای از جنس اکسید دارد و از زنگ زدگی و خرابی جلوگیری می کند.

رسانای عالی برای انتقال گرما و برق است. برای تغییر شکل دادن آن نیازی به گرما و حرارت بالا نیست. قابل بازیافت و ضد آب است. همه ی این موارد باعث شده این فلز در صنعت های مختلف جای بگیرد و از صنایع فولاد گرفته تا صنعت هوا فضا و هواپیما سازی از آن استفاده شود.

اهمیت و کاربرد ظروف یکبار مصرف آلومینیومی

مزایای استفاده از ظروف آلومینیومی در صنایع مختلف

ظرف های یکبار مصرف آلومینیومی مزایای زیادی دارند، این ظرف ها وزن کمی دارند، در برابر ضربه مقاوم هستند، شکل پذیری و قابلیت بازیافت دارند، شستشوی آسانی دارند، واکنش شیمیایی نمی‎دهند، حمل و نقل راحت، قیمیت مناسب، و حتی قابل استفاده برای پخت و پز هستند و همه ی اینها باعث شده آلومینیوم یکی از بهترین انتخاب ها برای صنایع مختلف باشند.

در حمل‌ و‌ نقل، ساخت‌ و‌ ساز، خطوط برق، کالاهای مصرفی، هوافضا، لوازم خانگی و بسته بندی مواد غذایی بهترین گزینه، آلومینیوم میباشد.

این ظرف ها برای محیط زیست بهترین انتخاب هستند و استفاده از آنها باعث می‎شود که منابع و زیست بوم بخاطر بدست آوردن مواد خام اولیه تخریب نشوند و آب و خاک بخاطر مواد شیمیایی که در مسیر تولید اولیه ایجاد می‎شوند تخریب نشود. از نظر اقتصادی نیز بهترین انتخاب هستند.

مزایای استفاده از ظروف آلومینیومی در صنایع مختلف

ضرورت صادرات این محصولات به کشورهای دیگر

آلومینیوم پس از فولاد، بیشترین تولید و مصرف را در جهان دارد و با توجه به کاربرد آلومینیوم در صنایع مختلف و استفاده ی روزمره برای افراد عادی، یکی ازمهمترین فایده های این کار، رشد اقتصادی و تزریق ارز به کشور است. این عمل منجر به سودآوری برای بازرگانان و همچنین باعث ایجاد اشتغال برای افراد مختلف جامعه می‎شود.

در مرحله بازیافت این محصول، هر کارخانه متواند با ظرفیت یک‌ میلیون تن برای ۳هزار نفر شغل ایجاد ‌کند. نیروی کار وجود دارد فقط ایجاد بسترهای کاری لازم برای بهره‌مند شدن از تخصص این افراد لازم است. لازم به ذکر است که توسعه صنعت آلومینیوم می‌تواند به‌طور مستقیم در این امر موثر باشد.

ضرورت صادرات این محصولات به کشورهای دیگر

بازارهای هدف برای صادرات ظروف یکبار مصرف آلومینیومی

در قسمت بازار هدف برای صادرات ظروف یکبار مصرف آلومینیومی باید به سوالات زیر پاسخ داد تا دید کاملی از این موضوع داشته باشیم.

  • حال شاید برای شما سوال شود که کدام کشور ها بیشترین واردات ظروف آلومینیومی را دارند؟
  • این کشور ها با این ظروف آلومینیومی وارداتی را برای چه کاری استفاده می‎کنند؟
  • کدام کشور‎ها بیشترین صادرات آلومینیوم را دارند؟
  • چگونه میتوانیم صادرات خود را افزایش دهیم؟

پس در نتیجه باید بررسی کنیم که کشور های وارد کننده چه نیازهایی دارند و چه مصارفی دارند و برای صادرات موفق باید حتما بازارهای هدف را بشناسیم و کشور های رقیب را شناسایی کنیم. . همچنین مراحل کار را مشخص کنیم. در ادامه مطلب این موارد را بررسی می‎کنیم.


بررسی کشور های مقصد اصلی برای صادرات ظروف یکبار مصرف آلومینیومی

در مرحله اول باید نیازهای کشور ها را درباره مواد معدنی بررسی کرده و بهترین کشور را برای اینکه مواد تولیدی به آنجا صادر شود انتخاب کنید سپس برای صادرات آلومینیوم اقدام کنید.

هند و روسیه از کشور هایی هستند که آلومینیوم زیادی را وارد می‎کنند. البته سود مورد نظر برای صادرات این مواد به آن کشورها هم عامل مهمی است و باید بررسی شود. چین با سهم ارزشی 37 درصد مقصد اول صادرات زنجیره آلومینیوم ایران در سال 1399 بوده. در رتبه‌های بعدی ترکیه با 33 درصد، هند با 16درصد، عراق با هفت درصد و افغانستان با ۳ درصد قرار دارند.

اما با توجه به بررسی ها بهترین مقصد ها برای صادرات از ایران شامل : افغانستان، عراق، ترکیه، کویت، امارات، روسیه و عمان است.

بررسی کشور های مقصد اصلی

تحلیل نیازهای بازار هدف در صادرات ظروف یکبار مصرف آلومینیومی

برای اینکه نیازهای بازار هدف را شناسایی کنیم باید از روند تقاضای جهانی، رقابت و ملزومات خاص صنعت اطلاع داشته باشیم. تقاضای جهانی برای آلومینیوم تحت تأثیر عوامل مختلفی مثل رشد اقتصادی، فعالیت‌ صنعتی و توسعه زیرساخت‌ها قرار دارد.

البته کشور های مختلف برای صنایع مختلف و نیازهای خاص از آلومینیوم استفاده می‌کنند. ممکن است هدف آنها ساخت و ساز، خودروسازی یا هوافضا باشد. البته امروزه شاهد افزایش تقاضا در صنعت هوافضا و صنایع اتومبیل سازی هستیم، که وزن پایین و دوام بالای آلومینیوم باعث کارایی بیشتر سوخت و تقویت عملکرد آنها می شود. در کشورهای در حال توسعه،آلومینیوم در ساخت و ساز نقش مهمی را ایفا میکند.

تحلیل نیازهای بازار هدف

شناخت رقبا و شرایط رقابت بازار بین المللی

در صادرات جهانی آلومینیوم در سال ۲۰۲۲ کشورهای کانادا، روسیه، امارات متحده عربی، هند، مالزی و بحرین صادر کننده های آلومینیوم در جهان هستند و نیمی از نیاز بازار جهانی را تامین می کنند.

کانادا سال ۲۰۲۲ بیشتر از ۹ میلیارد دلار صادرات داشته و سهمی بالغ بر ۱۰ درصد از کل صادرات آلومینیوم را به خود اختصاص داده است. دومین صادر کننده آلومینیوم کشور روسیه است و صادراتی به ارزش ۸.۷۵ میلیارد دلار و سهمی حدود ۱۰ درصدی از بازار را داشته است. امارات نیز صادراتی به ارزش ۸.۶۴ میلیارد دلار به ثبت رسانده است و با داشتن سهم ۹ و نیم درصدی در جایگاه سوم صادرات آلومینیوم قرار دارد.


کشورهایی که جایگاه های بعدی را دارند شامل نروژ، استرالیا، هلند، ایسلند، قطر، ایالات متحده، آلمان، ایتالیا و موزامبیک هستند و در سال ۲۰۲۲ بیش از ۷۵ درصد از آلومینیوم صادراتی جهان را حمل کرده اند. ایران جایگاه ۲۱ را در بازار جهانی آلومینیوم از نظر ارزش صادراتی به خود اختصاص داده است.


از مهمترین برند های فعال این زمینه شرکت آلکوآ(Alcoa) در آمریکا که در ۴۲ کشور جهان فعالیت دارد و همه تولیدات مربوط به بخش آلومینیوم از بوکسیت،‌ آلومینا و شمش آلومینیوم و همچنین صنایع پایین‌دستی در اختیار این شرکت است. شرکت دبال (DUBAL) در امارات در زمینه تولید آلومینیوم و آلومینیوم اکسید فعالیت دارد.

پروفیل آلومینیوم که در مالزی، شرکت روسال (Rusal) در روسیه و نالکو(NALCO) در هند علاوه بر تولید آلومینیوم در فناوری تولید طبق استانداردهای جهانی فعالیت دارد. شرکت آلومینیوم بحرین (Aluminium Bahrain) در کشور بحرین در زمینه تولید شمش آلومینیوم و دامنه گسترده‌ای از محصولات آلومینیومی فعالیت می‎کند.

شناخت رقبا و شرایط رقابت بازار بین المللی

فرآیند و مراحل صادرات ظروف یکبار مصرف آلومینیومی

برای موفق بودن در صادرات ظروف یکبار مصرف آلومینیومی بعد از اینکه مقصد صادرات مشخص شد و استراتژی‎های بازاریابی را بررسی کردیم ، مرحله‌ای تحت عنوان تهیه کردن مستندات و مجوز کالا و همچنین مرحله دیگری بعنوان بسته بندی مناسب وجود دارد که باید کارهای اداری مشخص را انجام داده و مجوزهای لازم را تهیه کنیم.

سپس باید شرکت مناسب برای ارسال بسته ها را انتخاب کنیم که بسته به سلامت ارسال شده و به دست مشتریان برسد.

مستندات و مجوز لازم برای صادرات ظروف یکبار مصرف آلومینیومی

برای صادرات ظروف یکبار مصرف آلومینیومی، نیاز است که مدارک مشخصی را آماده کنید که عبارتند از:

  • اظهارنامه: مشخصات محموله ارسالی و اطلاعات صادرکننده و واردکننده را ثبت و کنترل می‎کنید. باید اطلاعاتی شامل نوع و تعداد ظرف‎ها، ارزش، وزن و جزئیات کشور مبدا را داشته باشد.
  • مجوزهای سازمان حمایت و بهداشت تاسیسات حمل و نقل: مجوز صادرات برای اینکه ثابت کنید محصول شما قانونی است که توسط سازمان‌های حمایت و بهداشت صادر می‌شوند.
  • کارت بازرگانی: کارت بازرگانی یک مدرک رسمی است که هویت شما را به عنوان تاجر تأیید می‌کند. برای صادرات باید این کارت را از مراجع مربوطه دریافت کنید.
  • گواهی مبدا مدرک: تأیید می‌کند که ظروف مورد نظر در کشور مبدأ تولید شده‌اند. برای اینکه کشور مقصد صادرات شما را تایید کند، باید گواهی مبدأ از مراجع مربوطه در کشور تولیدکننده دریافت شود.
  • فاکتور تجاری: در این فاکتور اطلاعات مهمی از قبیل جزئیات محموله، قیمت و شرایط پرداخت موجود است. این فاکتور باید به زبان‌های مورد قبول و مورد نیاز در بازارهای مقصد ترجمه شود.
  • برگه بارنامه: رسید کالا است و شرایط صادرات را مشخص می‎کند.
  • لیست بسته‌بندی: شامل محتویات محموله ارسالی است.
  • گواهی بیمه: پشتیبانی بیمه برای مشکلاتی مثل آسیب دیدن کالا یا گم شدن و … .
  • گواهی تجزیه و تحلیل: تحلیل و بررسی ترکیب شیمیایی آلومینیوم را نشان می‎دهد.
  • گواهی‌های بهداشتی و گیاهی: ثابت کننده این است که محصول مطابق با استانداردهای بهداشتی و ایمنی است.
  • و نهایتا گواهی استاندارد تا نشان بدهید کالا شرایط صادرات را دارد. موارد دیگری مثل پیش فاکتور، پکینگ لیست و غیره نیز لازم است.

مراحل صادرات ظروف یکبار مصرف آلومینیومی:

  1. تاسیس شرکت معتبر و ثبت آن شرکت
  2. گرفتن کارت بازرگانی تا بتوانید بعنوان تاجر فعالیت کنید.
  3. یک حساب بانکی داشته باشید برای اینکه تراکنش های مالی را مدیریت کنید.
  4. پیش فاکتور برای مشخص کردن شرایط فروش، مقدار و قیمت مواد معدنی داشته باشید.
  5. تهیه کردن بسته‌بندی مناسب تا در طول حمل و نقل مشکلی ایجاد نشود و سالم به مقصد برسند.
  6. گرفتن مجوزهای مربوطه برای صادرات مواد معدنی و سایر مجوزها.
  7. کالاها باید به گمرک کشور تحویل داده شود و طبق تعرفه گمرکی همه‌ مراحل را طی کنند.

بسته بندی مناسب ظرف یکبار مصرف آلومینیومی

به نظر شما بسته بندی چقدر برای صادرات اهمیت دارد؟

به احتمال زیاد شما هم با من موافق هستید که بسته بندی بسیار مهم و مفید است و تاثیر زیادی روی صادرات اثر بخش خواهد داشت.

بسته بندی برای حفظ ایمنی و بازاریابی محصول بسیار مهم است. روی ارتباطات و هزینه‎ ها هم تاثیر دارد و صادر کننده محصول باید تضمین کند که این محصول در مسیر دچار مشکلی نمی‎شود.

اگر بسته بندی در مسیر دچار مشکل شود اگر مسئولین حمل کالا ثابت کنند که مسئول خرابی بارنیستند، صادر کننده باید پاسخگو باشد. دقت کنید بسته بندی باید به گونه‌ای باشد تا مشتریان را به خود جذب کند و نشان‌دهنده حرفه‌ای بودن کسب و کار شما باشد.


بسته بندی درست و اصولی کالا برای حمل و نقل بسیار مهم است و یک عامل موثر در حفظ ایمنی محصول است. حتما باید از مواد مناسب استفاده کنید که هم اقتصادی باشد و هم کیفیت لازم را داشته باشد. دقت کنید که در برابر آسیب‌های خارجی از کالا محافظت کند و در شرایط نامناسب محیطی مشکلی برای کالا پیش نیاید.

همچنین برای بسته بندی حمل و نقل بین المللی، حتما قوانین و مقررات کشور مبدأ و مقصد را مطالعه و رعایت کنید. برچسب‌گذاری، صحیح و اصولی انجام شود و باید شامل اطلاعات کامل مانند نام کالا، تاریخ انقضا، وزن، آدرس و موارد مهم دیگر باشد. از شرکت حمل و نقل مناسب که همه‌ی شرایط را رعایت کند استفاده کنید.

بسته بندی مناسب ظرف یکبار مصرف آلومینیومی

راهکارهای موفقیت در صادرات ظرف یکبار مصرف آلومینیومی بازارهای بین‌المللی

مسلما باید در بازار بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشیم و استراتژی‎های مناسب را چیده باشیم تا بتوانیم در بازار موفق باشیم. راه های مختلفی برای موفقیت در بازار وجود دارد که از آنها باید به درستی استفاده شود. همچنین استراتژی های مختلف بازاریابی وجود دارد که استفاده از آنها باعث رفع مشکلات ما می‎شود.

  • چگونه ظرف آلومنیومی یکبار مصرف را برای صادرات تبلیغ کنیم؟
  • کجا ظروف آلومنیومی یکبار مصرف را به نمایش بذاریم؟
  • چگونه توجه مشتریان را به خود جلب کنیم؟

پاسخ تمامی این سوالات در ادامه مطلب است.


استراتژی های بازاریابی

  • با استفاده از دستگاه ثبت شماره، برای مشتریان جدید خود پیشنهادات تخفیف ویژه را ارسال کنید.
  • با افزایش تعداد مشتریان، با کاهش قیمت، همراه با کیفیت بالا میتواند میزان سود را افزایش دهد.
  • خدمات پشتیبانی و پس از فروش ارائه دهید.
  • استفاده از هدایای رایگان باعث می‌شود مشتریان با شما ارتباط برقرار کنند.
  • می توانید خدمات جزئی رایگان ارائه دهید.
  • پکیج و بسته های تخفیفی آماده کنید.
  • افتتاحیه مناسبی داشته باشید.
  • در نمایشگاه‌ها و رویدادهای تجاری بین‌المللی شرکت کنید تا بعنوان برند معتبر شناخته شوید.
  • برای تبلیغات در فضای مجازی هم برنامه ریزی کنید.
استراتژی های بازاریابی

قیمت گذاری و رقابت در بازار ظروف آلومنیومی یکبار مصرف

عوامل مختلفی در کیفیت ظرف ها موثرند. شرکت‌های مختلف ممکن است به دلایل متفاوتی قیمت مختلفی در نظر داشته باشند، همینطور اندازه و مدل ظرف ها بر قیمت تأثیر می‌گذارند. هر چه ظرف بزرگتر باشد قیمت بیشتری خواهد داشت زیرا به مواد بیشتری برای تولید نیاز دارند.

از سمت دیگر طرح و ظاهر ظرف روی قیمت تاثیر می‎گذارد. مورد دیگر میزان عرضه و تقاضا است که اگر عرضه کم و تقاضا زیاد باشد، قیمت بیشتر می‎شود و اگر عرضه بیشتر از تقاضا باشد قیمت ممکن است کاهش پیدا کند. روش فروش روی قیمت تأثیر می‎گذارد.

در آلومینیوم دسترسی به مواد خام، مخصوصا بوکسیت عامل موثر روی تولید محصول و نهایتا قیمت عرضه در بازار است. اثر عوامل ژئوپلیتیک، که سیاست های بازرگانی و تحریم ها را شامل میشود نسبتا زیاد است.

با توجه به اینکه برق زیادی برای بازیافت و تولید آلومینیوم مصرف می‎شود، روی هزینه ی نهایی هم تاثیر بسزایی دارد. البته بیشتر مواد اولیه تولید شمش آلومینیوم، وارداتی است و به نرخ ارز وابستگی زیادی دارد. برای اینکه بتوانیم در بازار رقابتی به نتیجه مطلوبی برسیم باید همه‌ی موارد بالا را بررسی کنید تا بتوانید از رقبای خود پیشی بگیرید.

می‎توانید تخفیفات مختلفی را اعمال کنید تا بتوانید مشتری ها را جذب کنید. از نکات مهم صورت سود و زیان صنعت آلومینیوم، می‌توانیم به هزینه مالی بسیار بالای شرکت آلومینیوم جنوب (سالکو) اشاره کنیم و به حاشیه سود ناخالصِ بسیار پایین در شرکت المهدی که عمدتاً به دلیل ارزان‌تر بودن نرخ شمش این شرکت بخاطر خلوص پایین و ناکارآمدی تولید است که باعث افزایش بهای تمام‌شده شرکت شده است.

قیمت گذاری و رقابت

نوآوری و بهبود کیفیت

تکنولوژی های جدید که روز به روز توسعه پیدا میکنند باعث شده‌اند که شاهد بهبود یافتن خط تولید کالا باشیم.این پیشرفت ها شامل این موارد است:

  1. پوشش آنتی باکتریال که از رشد باکتری ها جلوگیری می‎کند.
  2. پوشش ضد چسبندگی که مانع چسیدن غذا به ظرف ها می‎شود.
  3. ظرف با ضخامت کم که سبک و قابل حمل است.
  4. ظرف های با قابلیت گرم شدن در فر که قابل استفاده در حرارت بالا هستند، بدون اینکه واکنش شیمیایی در انها اتفاق بیفتد.

در آینده ما شاهد پیشرفت در فرآیندهای تولید آلومینیوم، مثل الکترولیز و بازیافت پیشرفته تر خواهیم بود و این نقش مهمی در بازار این فلز خواهد داشت.

البته یکی از مهمترین عوامل در پیشرفت هر صنعتی، اهمیت به نظر مشتریان خواهد بود پس باید حتما نظرات آنها را متوجه شده و با توجه به آن تصمیم بگیریم که از چه ‎شیوه ای استفاده کنیم تا بتوانیم موفق باشیم.

نوآوری و بهبود کیفیت

ویدئو 0 تا 100 صادرات ظروف یکبار مصرف آلومینیومی | مراحل + مدارک + مقاصد عالی + راهکار موفقیت


ویژگی های فلز آلومینیوم چیست؟

فلز آلومینیوم بسیار سبک است و حمل و نقل آن راحت است. مقاومت آلومینیوم زیاد است و زود تغیرشکل نمی‎دهد.
رسانای عالی برای انتقال گرما و برق است. برای تغییر شکل دادن آن نیازی به گرما و حرارت بالا نیست. قابل بازیافت و ضد آب است.

استراتژی های بازاریابی کدام‌اند؟

خدمات پشتیبانی و پس از فروش ارائه دهید.
استفاده از هدایای رایگان باعث می‌شود مشتریان با شما ارتباط برقرار کنند.
افتتاحیه مناسبی داشته باشید.
در نمایشگاه‌ها و رویدادهای تجاری بین‌المللی شرکت کنید تا بعنوان برند معتبر شناخته شوید.
برای تبلیغات در فضای مجازی هم برنامه ریزی کنید و غیره.

کدام کشور ها بیشترین آلومینیوم را وارد میکنند؟

هند و روسیه از کشور هایی هستند که آلومینیوم زیادی را وارد می‎کنند. چین با سهم ارزشی 37 درصد مقصد اول صادرات زنجیره آلومینیوم ایران در سال 1399 بوده. در رتبه‌های بعدی ترکیه با 33 درصد، هند با 16درصد، عراق با هفت درصد و افغانستان با ۳ درصد قرار دارند.

از آلومینیوم در چه صنایعی استفاده میشود؟

در حمل‌ و‌ نقل، ساخت‌ و‌ ساز، خطوط برق، کالاهای مصرفی، هوافضا، لوازم خانگی و بسته بندی مواد غذایی بهترین گزینه، آلومینیوم میباشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

پیمایش به بالا