استاندارد فود گرید یکی از استانداردهای مهم در صنایع مرتبط با مواد غذایی، نوشیدنی و خوراک انسان است. به طور کلی تمامی صنایع برای عرضه محصولات خود باید از بسته بندی مطمئن استفاده کنند و این مسئله درباره مواد غذایی تا حد زیادی متفاوتتر و حساستر خواهد بود.
در این مقاله میخواهیم توضیح دهیم که مفهوم فود گرید چیست و درباره فود گرید در بسته بندی و پلاستیک با شما عزیزان صحبت کنیم تا اطلاعات جامع و کاملی را در این خصوص در اختیارتان قرار دهیم.
فهرست دسترسی سریع محتوا
فود گرید در بسته بندی
استاندارد فود گرید یا گرید غذایی نوعی استاندارد بسیار مهم برای سلامتی انسان است که در صنایع خوراکی مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع فود گرید در بسته بندی به معنی استفاده از پلاستیک ایمن برای مواد غذایی است که بتواند برای مدتی طولانی با مواد غذایی یا نوشیدنی در تماس باشد.
لازم به ذکر است در تولید مواد پلاستیکی با استاندارد فود گرید، از هیچگونه رنگ مضر، مواد شیمیایی آسیبزا یا مواد ترکیبی و بازیافتی که برای سلامتی انسان مضر هستند استفاده نخواهد شد.
به طور کلی تمامی تولیدات پلاستیک دارای ساختار پلیمری هستند که از مونومرها تشکیل شده است. پلاستیک های نامرغوبی که فاقد فود گرید هستند، با استفاده از مواد بازیافتی ناخالص تولید میشوند و در مجاورت دمای بالا یا سایر شرایط محیطی، پلاستیک خورده شده و برخی از مونومرها وارد ماده غذایی خواهند شد.
اما با رعایت استاندارد فود گرید در بسته بندی، پلیمرها دچار خوردگی نمیشوند و حتی در صورت برخورد با مواد غذایی نیز مواد شیمیایی مضر را به آن منتقل نخواهند کرد. بنابراین محصولاتی که با این استاندارد تولید میشوند فاقد مواد سرطانزا بوده و آسیبی به سلامت بدن شما وارد نمیکنند.
علامت فود گرید
از آنجا که بدون آزمایشات تخصصی راهی برای تشخیص وجود یا عدم وجود این استاندارد وجود ندارد، وزارت دارو و سازمان بهداشت با تخصیص سیب سلامت فود گرید را مشخص میکنند. معمولاً تولیداتی که دارای این استاندارد هستند با علامت فود گرید قابل تشخیص هستند که میتوانید تصویر آن را در زیر مشاهده فرمایید:

اهمیت فود گرید در ظروف یکبار مصرف
جالب است بدانید طبق مصوبه سازمان غذا و دارو، تمامی بسته بندی های پلاستیکی که با مواد غذایی در تماس هستند، اعم از پلاستیک فریزی و ظروف یکبار مصرف، باید دارای علامت فود گرید باشند. مهمترین دلایل استفاده از این استاندارد عبارتند از:

عدم ورود مواد مضر به غذا
پلیمرهایی که استاندارد فود گرید دارند، در مجاورت با مواد غذایی دچار اکسایش و خوردگی نمیشوند. به همین دلیل میتوان از این تولیدات در بسته بندی هایی که به طور مستقیم با غذا در تماس هستند استفاده کرد و مطمئن بود که هیچگونه ضرری به مواد غذایی وارد نخواهند کرد.
سرطانزا نبودن
یکی از مهمترین دلایل اهمیت فود گرید در ظروف یکبار مصرف، عدم استفاده از ترکیبات سرطانزا یا مواد شیمیایی در تولید آنهاست. بدین ترتیب این محصولات هیچگونه ماده شیمیایی را به غذا و طبعاً بدن انسان وارد نخواهند کرد.
خلوص بالا
جالب است بدانید تولیدات پلاستیکی فود گرید خلوص بالایی دارند و فاقد رنگ مضر یا پلاستیک های بازیافتی هستند. بنابراین با استفاده از این محصولات هیچ خطری سلامتی شما را تهدید نخواهند کرد.
قابلیت تحمل دمای بالا
اهمیت فود گرید در ظروف یکبار مصرف زمانی بیشتر میشود که بخواهید از این ظروف برای سرو غذای گرم یا گرم کردن مواد غذایی استفاده نمایید. ظروف دارای این استاندارد از مواد اولیه بسیار مقاومی ساخته شدهاند که در دماهای بالا نیز کلیه ویژگیهای خود را حفظ خواهند کرد.
کاربرد پلاستیک های فود گرید
جالب است بدانید تنها کاربرد فود گرید در بسته بندی و ظروف یکبار مصرف نبوده و از پلاستیکهای دارای این استاندارد برای موارد دیگری نیز استفاده میشود که برخی از آنها عبارتند از:

پلی اتیلن ترفتالات (PET)
از این نوع پلاستیک برای تولید بطری های نوشیدنی یکبار مصرف مانند نوشابه، دلستر و آب معدنی استفاده میشود. همچنین کارخانهها برای تولید بطری های چاشنی از قبیل روغن و انواع سس نیز از پلی اتیلن ترفتالات استفاده میکنند.
پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE)
معمولاً از پلی اتیلن با چگالی بالا برای تهیه بطریهای فشرده مانند بطری سرکه، شیر و آبمیوه استفاده میکنند تا این مواد غذایی کیفیت خود را از دست ندهند.
پلی اتیلن با چگالی پایین (LDPE)
کیسههای نایلونی مخصوص بسته بندی با استفاده از LDPE برای بسته بندی مواد غذایی مختلف مانند نان کاربرد دارند.
پلی وینیل کلراید (PVC)
از PVC یا پلی وینیل کلراید برای بسته بندی قرص، آدامس و انواع خوشبو کنندههای دهان استفاده میشود.
پلی پروپیلن شفاف (PP)
از پلی پروپیلن شفاف برای تولید لفاف های بسته بندی صدفی، شفاف و مات استفاده میشود که معمولاً برای چیپس، پفک و دیگر موارد این چنینی کاربرد دارند.
پلی استایرن (PS)
از پلی استایرن در دو فرم سخت و نرم استفاده میشود که فرم سخت برای تولید بشقاب، کاسه، فنجان و ظروف این چنینی کاربرد دارد. از فرم نرم پلی استایرن نیز برای تولید نیهای نوشیدنی منعطف استفاده میشود.
ویدئو فود گرید یعنی چه؟ فود گرید در بسته بندی و پلاستیک
دریافت موجودی و استعلام قیمت روز محصولات
جهت اطلاع از موجودی فویل آلومینیومی و قیمت ظروف یکبار مصرف آلومینیومی با ما در تماس باشید.
سوالات متداول در رابطه با فود گرید
اهمیت فود گرید در ظروف یکبار مصرف چیست؟
ظروف یکبار مصرف به دلیل آنکه در تماس مستقیم با مواد غذایی هستند باید دارای استاندارد فود گرید باشند. بدین ترتیب این محصولات فاقد مواد شیمیایی مضر بوده و باعث ورود ترکیبات سرطانزا به بدن نخواهند شد.
علامت فود گرید به چه معناست؟
فود گرید یک استاندارد مهم در صنایع غذایی است و وجود آن روی ظروف یکبار مصرف و نایلونها نشان میدهد که محصول مورد نظر مورد تایید سازمان غذا و دارو و سازمان بهداشت قرار دارد.
عدم استفاده از پلاستیک فود گرید در بسته بندی چه عواقبی دارد؟
تمام تولیدات پلاستیکی دارای ساختار پلیمری هستند که از مونومرها تشکیل شده است. پلاستیکهای نامرغوب فاقد فود گرید با استفاده از مواد بازیافتی ناخالص تولید میشوند و در مجاورت دمای بالا یا سایر شرایط محیطی، پلاستیک خورده شده و برخی از مونومرها وارد ماده غذایی خواهند شد.