میزان مطالعه این مطلب

در رابطه با این مطلب

فویل آلومینیوم چگونه تولید میشود؟ | 0 تا 100 فرایند تولید فویل آلومینیوم

0 تا 100 فرایند تولید فویل آلومینیوم | روش فویل آلومینیوم چگونه تولید میشود؟

در سال‌های اخیر فویل آلومینیومی به یکی از پرکاربردترین تولیدات ساخت بشر تبدیل شده که از آن در مصارف مختلفی مانند آشپزی، ترفندهای خانه‌داری، پخت و سرو غذاهای مختلف و … استفاده می‌شود. روش تولید فویل آلومینیوم شامل مراحل مختلفی می‌شود که در این مقاله می‌خواهیم درباره آن‌ها به طور مفصل توضیح دهیم.

خلاصه مراحل تولید فویل آلومینیوم


فویل آلومینیومی چیست و چه کاربردی دارد؟

فویل آلومینیومی ورقه‌ای از جنس آلومینیوم است که امروزه در موارد مختلفی از قبیل بسته‌بندی مواد غذایی، داروها، عایق حرارتی در لوازم خانگی، صنعت خودروسازی و … مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فویل آلومینیومی چیست و چه کاربردی دارد؟

صفر تا صد فرآیند تولید فویل آلومینیوم

برای اولین بار در سال 1910 فویل آلومینیومی جایگزین فویل قلع شد و جهت بسته‌بندی شکلات در سوئیس توسط دکتر لاوبر مورد استفاده قرار گرفت. همانطور که از نام این محصولات پیداست، ماده اولیه اصلی تشکیل دهنده آن‌ها، شمش آلومینیومی می‌باشد که با روش استخراج آلومینا از خاک معدنی بوکسیت به دست می‌آید.

صفر تا صد فرآیند و روش تولید فویل آلومینیومی

مرحله اول: استخراج بوکسیت

اصلی‌ترین منبع برای تولید آلومینا بوکسیت است که نوعی ماده معدنی بوده و بیشتر در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری یافت می‌شود. برای استخراج بوکسیت باید عملیات حفاری و خرد کردن سنگ‌ها انجام شود که امروزه معادن آن در کشورهای برزیل، استرالیا، گینه و چین قرار دارند.

مرحله دوم: فرآیند بایر

پس از استخراج بوکسیت، باید آن را به آلومینا تبدیل کرد که برای آن از فرآیند بایر استفاده می‌شود. بدین صورت که بوکسیت با محلول سود سوزآور یا NaOH واکنش داده و آلومینیوم حل می‎شود. سپس ناخالصی‌ها رسوب یافته و آلومینیوم از آن‌ها جدا خواهد شد تا برای مراحل بعدی آماده شود.

مرحله سوم: ذوب آلومینیوم

برای تولید آلومینیوم خالص باید ماده به دست آمده در مرحله قبلی ذوب شود که این فرآیند با استفاده از الکترولیز انجام خواهد شد.

مرحله چهارم: فرآیند هال هرولت

یکی از پرکاربردترین و شناخته شده‌ترین روش‌های تبدیل آلومینا به آلومینیوم خالص، روش هال هرولت است که در طی آن آلومینا در یک سلول الکترولیتی حاوی کربن ذوب می‌شود. پس از انتقال آلومینا به کوره‌ای پر از الکترودهای کربنی، جریان برق از آن عبور کرده و آلومینا به آلومینیوم خالص و گاز اکسیژن تجزیه خواهد شد.

جالب است بدانید این مرحله نیازمند صرف انرژی بسیار زیادی بوده و به همین دلیل معمولاً کارخانه‌های تولید آلومینیوم در مناطقی مانند نزدیکی سدها ساخته می‌شوند که به منابع ارزان برق دسترسی داشته باشند.

مرحله پنجم: شکل‌دهی اولیه

در این مرحله از روش تولید فویل آلومینیوم ، فلز ذوب شده به اشکال مختلفی تبدیل خواهد شد تا برای مراحل بعدی آماده شود. این فرآیند از طریق یکی از دو روش زیر انجام می‌شود:

  • ریخته‌گری پیوسته: آلومینیوم مذاب به صورت پیوسته در یک قالب ریخته می‌شود که به آن شمش گفته می‌شود. شمش‌ها در ابعاد مشخصی برش داده شده و برای مراحل نورد گرم و سرد آماده خواهند شد.
  • ریخته‌گری قالبی: آلومینیوم مذاب در قالب‌های جداگانه ریخته شده و در اندازه‌های کوچکتری از کوره خارج می‌شود تا برای مراحل بعدی آماده گردد.

مرحله ششم: نورد گرم

در فرایند تولید فویل آلومینیوم، شمش‌های آلومینیومی تحت دمای بالا (حدوداً 450 الی 500 درجه سانتی‌گراد) قرار می‌گیرند تا ضخامت آلومینیوم کاهش و طول آن کاهش یابد. فرآیند نورد گرم بدان معناست که شمش‌ها در میان غلتک‌های فولادی فشرده می‌شوند تا پس از طی چندین مرحله به ضخامت دلخواه برسند.

مرحله هفتم: نورد سرد

هدف از انجام مرحله نورد سرد، کاهش ضخامت آلومینیوم و رسیدن به قطر بسیار نازک است. نورد سرد در دمای پایین انجام می‌شود و پس از آن ورق‌های آلومینیومی با ضخامت بسیار کم به دست خواهد آمد. پس از طی این مرحله استحکام و انعطاف‌پذیری فویل آلومینیوم به طرز چشمگیری افزایش می‌یابد.

فویل‌های آلومینیومی که مرحله نورد سرد را گذرانده باشند قابلیت شکل‌پذیری بالایی دارند و در کاربردهای مختلفی از قبیل بسته‌بندی مواد غذایی، صنایع خودرو سازی و … به کار می‌روند.

مرحله هشتم: آنیلینگ

در این مرحله باید آلومینیوم به مدت چند ساعت با دمای کنترل شده در کوره‌های آنیلینگ قرار بگیرد تا ویژگی‌های مکانیکی و ساختاری آن بهبود یابد. پس از این مرحله ساختار بلوری آلومینیوم تغییر کرده، خواص فیزیکی آن بهتر می‌شوند و در نتیجه آلومینیومی نرم‌تر و منعطف‌تر به دست خواهد آمد.

مرحله نهم: برش و بسته‌بندی فویل

پس از فرآیند آنیلینگ، آلومینیوم آماده برش خواهد بود که هر کارخانه این کار را متناسب با صنعت مورد نظر انجام می‌دهد. سپس آلومینیوم‌های برش داده شده در بسته‌بندی‌های رولی بزرگ و کوچک برای استفاده در صنایع یا مصارف خانگی بسته‌بندی شده و آماده فروش خواهند شد.

مرحله دهم: کنترل کیفیت محصول نهایی

فویل آلومینیومی در این مرحله باید تحت آزمایشات دقیق برای کنترل کیفیت قرار بگیرد. مواردی که بررسی می‌شوند شامل مقاومت به کشش، ضخامت، انعطاف پذیری و سایر ویژگی‌های مهم فیزیکی و شیمیایی هستند.


فویل آلومینیومی چه ویژگی‌هایی دارد؟

حالا که با مراحل کامل خط تولید فویل آلومینیوم آشنا شدید، لازم است کمی هم درباره مزایای فویل آلومینیومی صحبت کنیم تا متوجه شوید چرا امروزه به این محبوبیت دست یافته است.

فویل آلومینیومی چه ویژگی‌هایی دارد؟

وزن کم و مقاومت بالا

به طور کلی آلومینیوم نسبت به فلزات دیگر وزن کمتری دارد و در عین حال از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار است. به همین دلیل این ماده در صنعت بسته‌بندی و خودروسازی کاربرد بسیار زیادی دارد.

مقاوم در برابر خوردگی

جالب است بدانید آلومینیوم در مجاورت هوا، لایه‌ای نازک روی خود تشکیل می‌دهد که از اکسید شدن و خوردگی این فلز جلوگیری خواهد کرد. بدین ترتیب در صورت استفاده از آلومینیوم در بسته‌بندی مواد غذایی دیگر نیازی نیست نگران تماس آن با رطوبت و مواد شیمیایی باشید.

قابل بازیافت بودن

فرآیند بازیافت آلومینیوم به انرژی کمتری نسبت به تولید آن از منابع زیست محیطی نیاز دارد و از این رو، این ماده به عنوان دوست‌دار محیط زیست شناخته می‌شود. با بازیافت آلومینیوم می‌توان ضمن کاهش مصرف منابع طبیعی، آلودگی‌های محیطی را نیز کاهش داد.

رسانای عالی برای گرما

ویژگی رسانایی گرما در فلز آلومینیوم موجب می‌شود تا بتوان از آن در کاربردهای بسیاری همچون پخت و پز، عایق حرارت و انتقال صدا در صنایع مختلف استفاده نمود.

انعطاف‌پذیری بالا

فویل آلومینیومی قادر است بدون آنکه خاصیت خود را از دست بدهد، به راحتی به اشکال مختلف تبدیل شود و صنایع بسته‌بندی با استفاده از این ویژگی توانسته‌اند آن را برای نیازهای مختلف به کار ببرند.

ویدئو 0 تا 100 فرایند تولید فویل آلومینیوم | روش فویل آلومینیوم چگونه تولید میشود؟

خرید ظرف آلومینیومی و فویل از ثمین صنعت دنا

با خرید مستقیم از تولیدکننده، با قیمت عمده ظروف یکبار مصرف آلومینیومی و فویل آلومینیومی را با بهترین کیفیت بازار تهیه کنید.


سوالات متدوال روش تولید فویل آلومینیوم

روش تولید فویل آلومینیوم چگونه است؟

روش تولید فویل آلومینیوم شامل 10 مرحله مختلف می‌شود که در این مطلب درباره آن‌ها به طور کامل توضیح دادیم.

فویل آلومینیوم چگونه تولید می‌شود؟

برای تولید فویل آلومینیوم ابتدا باید استخراج بوکسیت با عملیات حفاری و خرد کردن سنگ‌ها انجام شود و سپس آلومینیوم طی مراحل مختلفی که در این مطلب شرح دادیم، به دست خواهد آمد.

فویل آلومینیومی چه کاربردی دارد؟

فویل‌های آلومینیومی به دلیل برخورداری از خواص فوق‌العاده در صنایع مختلفی از قبیل بسته‌بندی مواد مختلف، خودروسازی، پخت و پز و … مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

پیمایش به بالا